NASLOVNICA
Čudesna voda PDF Ispis E-mail
Administrator   

Voda nikada ne umire...


...Voda je neprocjenjivo bogatstvo, najveće blago na kugli zemaljskoj. Voda je uvjet života. Bez kapi vode nema uopće klice života. Voda je od početka svijeta… Cijela zemlja ima oko 70 % vode u sebi i na sebi: oceani, mora, jezera,  rijeke… Čovjek ima u sebi od 65% do 75% vode, slon do 80%, rajčica do 95%. U svome životu od  70 godina čovjek popije oko 60  tisuća litara vode.

 

Naše najveće blago

 

Bez hrane čovjek  izdrži 2 mjeseca, bez vode ni tjedan. Ako izgubi 20% vode, možeš ga pomazati i  izmoliti: U raj poveli te anđeli….  A ne možeš li pustiti vodu, pozdravi se sa životom.

 

U oceanima ima 97% sve vode na zemlji i u zraku. A sve slano. Tek 3% imamo obične  svježe , neslane, čiste vode. A dvije trećine te svježe vode  jesu  ledenjaci. Nedostupni. 

 

Voda se iz oceana isparava pomoću sunčeve topline. I pada u obliku oborina. I najviše opet pada u oceane i na mora. Ima krajeva koji su uvijek sušni. Ima krajeva koji su uvijek vodni. Voda nikada ne umire. Ona se mijenja  iz stanja u stanje, iz mjesta u mjesto. Plovi mjestoplovom ili vremeplovom.

 

Možda se vodom, kojom se danas pereš, prao Aleksandar  Veliki. A u Genezaretskom jezeru, po  kojem je Isus hodao, ista je voda onda i sada….

 

(Ovo je samo djelić razmatranja o  čudu koje se zove voda iz odlične  knjige  Dekalog,  mons. Ratka Perića.  Vrijedilo bi ju  potražiti). 

 

A sada pogledajte ovaj horor iz budućnosti.

http://mojsvijet.hr/images/docs/VODA

 

A i ovo kako mi Hrvati uprvljamo našim najvećim nacionalnim blagom.

 

http://mojsvijet.hr/images/docs/Hrvatske_vode.ppt

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »