NASLOVNICA arrow KULTURA arrow Božićni koncerti - Glazbene staze
Božićni koncerti - Glazbene staze PDF Ispis E-mail
Administrator   

 

  

http://www.glazbenestaze.com/

 

Nastavlja se 7. koncertna sezona Ciklusa Glazbene staze! Pridružite nam se na koncertima 21. i 22. prosinca u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Oba koncerta počinju u 20 sati.


Prve večeri, u ponedjeljak 21.12., održat će se koncert pod nazivom VOLIM, VOLIM, VOLIM! na kojem će biti predstavljeni istaknuti domaći mladi glazbenici. Riječ je o svojevrsnoj  reviji mladih glazbenika koji će, nastupajući što solistički što u različitim komornim sastavima, uz izvođenje skladbi prema vlastitom izboru s publikom podijeliti i i iskrice svojih asocijacija i misli, i time nas uvesti u svijet klasične glazbe.

 

Nastupaju:

Zadarski kvartet klarineta: Ivan Andrijević, Ante Buturić, Lovre Lučić, Marcelo Zelenčić

Matea Kovačić, klavir

Duo David Kumpare, klarinet i Sandro Vešligaj, klavir

Trio Madam: Barbara Polšek Sokolović, violina, Martina Prelec, klarinet i Lucija Stanec, klavir

Duo Sara Novoselić, violončelo i Domagoj Guščić, klavir

Abdul-Aziz Hussein, klarinet

Trio Empatija: Tena Novak Vincek, violina, Ljerka Končar Gamulin, violončelo i Dina Katnić, klavir

Trio Slavenski: David Horvatić, klarinet, Zita Varga, violončelo i Nadia Varga Modrić, klavir

 

Moderatorica koncerta bit će Iva Matić, novinarka međunarodnog programa Hrvatskog radija Glas Hrvatske i urednica emisije Hrvatsko glazbeno stvaralašvo.

 

Program koncerta

 



Druge večeri, u utorak 22.12. održat će se BOŽIĆNI KONCERT Ansambla Glazbene staze.

Ovogodišnji Božić, Ansambl će dočekati na najljepši mogući način – glazbenim pleterom ponajljepših hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama poput Klanjam ti se Kraljiću, Oj Djetešce moje drago, Hote o ljudi sim i Zdravo budi mladi kralju kao i onih iz svijeta poput Mille cherubin in coro, Cantique de Noel, Tu scendi dalle stelle, a sve u vrhunskim obradama Mie Pap.

Ansamblu Glazbene staze na koncertu se pridružuju dvije dugogodišnje suradnice - istaknute sopranistice Ksenija Sanjković i Marija Lešaja te mlada nada, prošlogodišnja sudionica koncerta Volim, volim, volim! i ovogodišnja laureatkinja međunarodnog pjevačkog natjecanja “Vera Kovač Vitkai” - Mia Malezija, inače studentic a 4. godine solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Pečuhu (Mađarska).

 

Ansambl Glazbene staze: Eda Rimanić - flauta, Yaroslav Sadovyy - klarinet, Đana Kahriman - violina, Mia Grubišić – violončelo, Iva Ljubičić – klavir

 

 

 

Gošće sopranistice: Mia Malezija, Ksenija Sanjković i Marija Lešaja

 

Scenografija: Katarina Ferek Petrić

 

 

Radujemo se vašem dolasku!

 

 
« Prethodna   Sljedeća »