NASLOVNICA arrow T. Ivančić: Higijena duše i posljednje poruke
Intervju Krešimir Mišak PDF Ispis E-mail
Administrator   

Quo vadis

 

Samo nekoliko dana prije nego što ćemo izaći na referndum i zaokružiti ono sudbonosno DA ili NE ulasku u EU, a medijski  već duže vrijeme naprosto zasuti  sa svih strana potpuno suprotstavljenom argumentacijom  koja s jedne strane obećava raj, a s druge plaši propašću, vrijedi pročitati razmišljanje mladoga slobodoumnog istraživača,  koji zna dosta o tome kako funkcionira suvremeni svijet i mi u njemu, o centrima moći i odlučivanja..., koji nije ni desni ni lijevi...., koji je u  stalnoj potrazi za istinom...sve do „ruba znanosti“. Ur.

 

http://www.dnevno.hr/IntervjuKrešimirMišak

 

 

Dijelić iz razgovora,  ako želite cjelinu klinite na link

 

Ne bi li mnogi hrvatski građani na referendumu mogli postupiti upravo suprotno od onoga na što ih nagovaraju političari, koji su ponajviše odgovorni za uništenu Hrvatsku?

- Nisu političari u stvari ništa uništili, već postoji sustavna propaganda uništavanja vjere u vlastite sposobnosti. Tako slučajno doznam da je brod izgrađen u splitskom škveru proglašen najboljim brodom na svijetu i da je u zadnjih dvadeset godina bilo dvadeset takvih brodova, no o tome u novinama nema ni riječi. Samo da brodogradnja guta i guta. Negdje izađe vijest da je Vukovarska županija povećala izvoz za 300 posto, no to je bila izrazito sitna vijest. O uspjesima se nikad nigdje ne govori, ali zato su novine prepune floskula tipa: Hrvati su neradnici, Hrvati su lijeni.... I što je najveći problem? Problem je u tome što ljudi vrlo lako odbacuju vlastito iskustvo, a prihvaćaju ono što im netko kaže u novinama. Zbog toga sam rekao: Čekaj malo, idem pogledati oko sebe. Nisam primijetio ni lijene ni neorganizirane, već sam vidio ljude koji se ubijaju od posla. To vrijedi za sva područja. Mi smo godinama imali besplatno školstvo, a sada nas uvjeravaju da je to nemoguće. Imali smo besplatno zdravstvo, a sada nas uvjeravaju da je i to nemoguće. Za razliku od SAD-a, koji je u takvom sustavu oduvijek, mi imamo iskustvo da se vrtić gradio doprinosima. Nije bilo kredita od banaka. Dvadeset godina živimo bez Europske unije, a živjeli smo i prethodnih sto i sad je odjednom to nemoguće. I neki politolog odjednom na televiziji prijeti da će se, ako ne odemo u EU, povećati carine, da ćemo ući u novu Jugoslaviju, političari prijete da ćemo propasti. To su obične laži i bilo bi najbolje kad se nitko ne bi dao prestrašiti.

 

 
« Prethodna   Sljedeća »