NASLOVNICA arrow OD PRIJATELJA arrow Posljednje zbogom zdravom razumu
Posljednje zbogom zdravom razumu PDF Ispis E-mail
Administrator   

Novo od prijatelja

Prenosim vam sadržaj najnovijeg maila što ga upravo danas dobih od prijatelja, inače dobrog i mudrog čovjeka. To je jedan od onih mailova s različitim sadržajima i porukama, koje šalješ dalje ako misliš da vrijede. On je to dobio od svoje prijateljice, koja je očito mislila da je to nešto što treba podijeliti s drugima. Ne mogu prekidati niz i ne složiti se  s njima, pa pročitajte. A ako vam se dopada evo još jednog u istom duhu, koji poziva na vraćanje izgubljenih vrijednosti, na promjenu slike naše stvarnosti. Ja bih dodao- takve lijepe ideje odavno su znane kao utopijske, i malo je vjerojatno da bismo mi obični smrtnici mogli tu nešto bitno promijeniti. Ali, to nije niti nužno, dovoljno je mijenjati samoga sebe, i svoje djelovanje u tom i takvom svijetu uskladiti sa svojim svjetonazorom, svojom savješću. Barem koliko je to moguće.   http://mojsvijet.hr/images/docs/ Promijeni_svijet.doc  

                                   *             *              *

London Times objavio ovu čitulju

Danas žalimo odlazak voljenog prijatelja Zdravog Razuma koji je bio s nama mnogo godina. Nitko ne zna točno koliko je bio star s obzirom da je njegov krsni list davno zagubljen u birokratskoj crvenoj traci. On će biti zapamćen po tome što se držao dragocjenih lekcija:  

-         znati kad se skloniti s kiše.

-         zašto onaj tko rano rani dvije sreće grabi.

-         život nije uvijek fer.

-         možda sam ja kriv. 

 

Zdrav Razum je živio po jednostavnim ekonomskim pravilima:  

-         ne troši više nego što zarađuješ i oprobanim strategijama.

-         odrasli, a ne djeca, vode stvari.

 

Njegovo zdravlje je počelo naglo propadati kad su uvedene dobro zamišljene ali preopterećujuće regulative, kao što su Izvještaji o 

-        6-godišnjem dječaku optuženom za seksualno uznemiravanje, za to što je poljubio djevojčicu,

-        o tinejdžerima suspendiranim u školi jer su koristili Mouthwash poslije ručka i 

-        o učitelju koji je otpušten jer je kaznio neodgojenog učenika, samo  su pogoršali njegovo stanje. 

 

Zdrav Razum je izgubio tlo pod nogama kad su roditelji napali nastavnike jer rade posao koji su oni propustili u discipliniranju svoje neodgojene djece.

 

Propao je još više kad su škole morale dobiti roditeljski pristanak da bi djeci dali losion za sunčanje ili aspirin, ali nisu smjeli obavijestiti roditelje ako je učenica trudna i želi abortirati.

 

Zdrav razum je izgubio želju za životom od kako je crkva postala biznis, a kriminalci počeli dobivati bolji tretman od svojih žrtava.

 

Zdrav Razum je prebijen otkad se niste mogli braniti od provalnika u vlastitom stanu i provalnik vas je mogao tužiti za napad.

 

Zdrav Razum se konačno odrekao želje za životom kad je jedna žena propustila shvatiti da je kava koja se puši vruća, prosula je u krilo i odmah dobila ogromnu odštetu. 

 

Zdrav Razum će biti ispraćen od roditelja Istine i Povjerenja, supruge Diskrecije, kćeri Odgovornosti i sina Logike. Iza njega ostaju njegova 4 polubrata:

-         znam svoja prava,

-         hoću odmah,

-         netko drugi je kriv i

-         ja sam žrtva. 

  

Na ispraćaju  nije bilo mnogo svijeta, jer  rijetki su shvatili da je otišao.

 

Ako ga se ti još sjećaš, proslijedi ovu vijest, ako ne, pridruži se većini, ne radi ništa i  samo gledaj TV.

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »