NASLOVNICA arrow GLAZBENE STAZE arrow EtnoOrkestar -Glazbene staze
EtnoOrkestar -Glazbene staze PDF Ispis E-mail
Administrator   

 EtnoOrkestar -Glazbene staze - osvrt na koncert

 

 

 

Galerija

 

Sve o kocertu: program, životopisi...

 

 

etnOrkestar – NA RUBU KLASIKE!

Mala dvorana Vatroslav Lisinski, utorak 6.12.2011. u 20 sati



U utorak, 6. 12. 2011., u Maloj dvorani Lisinski, mladi, ali već vrlo popularni ansambl naziva 
etnOrkestar,  održao je 
u okviru ciklusa Glazbene staze, koncert  pod nazivom Na rubu klasike.  Koncert  je  bio humanitarni i cijeli  prihod je  već na računu Dječjeg doma u Nazorovoj.

 

Bio je to  2. koncert III. sezone ciklusa Glazbene staze, ili 9. koncert u okviru Ciklusa, na kome se etnOrkestar, kojega unatoč tomu što postoji tek 1 godinu dana, smatraju jednim od najboljih hrvatskih sastava etno glazbe,  predstavio u najboljem svjetlu.

 

Pred punom Malom dvoranom Lisinski, razigrani i nekonvencionalni, ali u isto vrijeme  usklađeni i decentni, pokazali su najvišu profesionalnu  razinu muziciranja i potpuno opravdali očekivanja oduševljene publike, koja nije štedjela dlanove tijekom cijele večeri. Uz svoj uobičajeni repertoar koji se sastoji od narodnih pjesama cijeloga svijeta, pa i naših, u vlastitoj obradi, posebno za Glazbene staze,  izašli  su malo  iz svog uobičajenog repertoara i izveli nekoliko skladbi iz fundusa klasične  literature,  naravno  na svoj osebujan način, i uvjerljivo pokazali kako nema granica među žanrovima, i kako je klasična glazba bliska svakom uhu.

 

Uz etnOrkestar  nastupila je  i svjetski poznata violinistica Isabel, kod nas najpoznatija iz suradnje s Rundek Cargo triom, i mlada likovna umjetnica – Katarina Ferek Petrić koja je posebno za ovu prigodu osmislila scenografiju.

 

Bilo je to još jedno zanimljivo i lijepo putovanje Glazbenim stazama kroz  koje su nas ovoga puta Na rubu klasike  vodili odlični mladi umjetnici  etnOrkestra, čiji zvjezdani trenutci tek slijede. A slijedeća avantura Glazbenih staza bit će u proljeće, u istoj dvorani, u utorak 20. ožujka 2012. godine, kao  3. komcert u sezoni pod nazivom: J. S. BACH - Zvukovi proljeća.

 

A.B .

 

 

 

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »