NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO arrow Dani kršćanske kulture
Dani kršćanske kulture PDF Ispis E-mail
Administrator   



Priopćenje:

Sedmi "Dani kršćanske kulture" u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 9. do 19. travnja


Nakladna kuća Verbum od 9. do 19. travnja u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku sedmi put zaredom organizira međunarodnu manifestaciju "Dani kršćanske kulture". Riječ je o manifestaciji koja ima za cilj ukazati na bogatstvo kulture koju baštinimo, ali isto tako pokazati kako i u suvremeno doba nastaju velika umjetnička djela nadahnuta tom istom kulturnom baštinom.

 

Ovogodišnji bogat program "Dana kršćanske kulture", s više od 200 sudionika programa i preko 50 kulturnih sadržaja – izložbi, tribina, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, koncerata, radionica, filmskih projekcija, dana otvorenih vrata muzeja – ukazuje na bogatstvo i raznovrsnost kulturnih sadržaja namijenjenih svim generacijama.

Od izložbe crteža Joze Kljakovića "Bojiš li se sinko ikoga?", koja će uslijediti po svečanom otvaranju manifestacije u Splitu, do zatvaranja kojem će prethoditi predstavljanje knjige "Isus iz Nazareta. Od ulaska u Jeruzalem do uskrsnuća" pape Benedikta XVI. u kojoj Papa pokušava svakog čitatelja potaknuti da se uhvati u koštac sa značenjem Isusova života, nauka, smrti i uskrsnuća – znamenite ličnosti, vrijedni sadržaji, važne novosti i neprolazne vrijednosti obilježit će jedanaest dana kulture namijenjene svim ljudima.

U sklopu manifestacije, tradicionalno će biti dodijeljena nagrada "Andrija Buvina" za izniman doprinos kršćanskoj kulturi, a ovogodišnji dobitnik je njemački novinar i publicist Peter Seewald, zahvaljujući čijoj pisanoj riječi je omogućeno bolje razumijevanje vremena u kojem živimo i ispravno shvaćanje kršćanstva u njemu.

O značaju ove međunarodne manifestacije govori i to što su je i ove godine prepoznale (nad)biskupije, gradovi i županije u kojima se organizira, kao i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te druge ugledne kulturne institucije koje su se uključile u program ovogodišnjih "Dana kršćanske kulture".  
 

Jelena Hrgović
Tajnica i voditeljica Tiskovnog ureda Dana kršćanske kulture

_____________________________________________

VERBUM d.o.o.

nakladništvo i knjižarstvo

Trumbićeva obala 12, 21000 Split
Tel. 021/340 267; 340 260

Fax 021/340 270

E-mail: jelena.hrgovic @verbum.hr

              Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Internet: http://www.verbum.hr

              http://www.danikrscanskekulture.info

 
« Prethodna   Sljedeća »