NASLOVNICA arrow Zapjevajmo...
Don Branko Sbutega PDF Ispis E-mail
Administrator   

Don Branko Sbutega

 

Bio je osamljen ispod križa. 

 

Samo djeca, pijanci i luđaci govore istinu, jer jedino oni nisu svjesni posljedica koje će istina izazvati, no don Branko Sbutega  jedan je od rijetkih koji su govorili  i pisali istinu znajući za posljedice.“ Tako govore o pokojnom bokeljskom svećeniku, koji je uistinu bio svećenik i to je  svoje svećenstvo na specifičan način svjedočio.

 

Bio je kolumnist, a nakon njegove smrti objavljena mu je knjiga „Kurosawin nemir svijeta“.  Don Branko Sbutega studirao je i medicinu. Oni koji su ga poznavali govorili su o nevjerojatnoj vedrini i potrebi  da drugima čini radost. Pisao je o Boki i patio gledajući kako se ta nekad velika kultura urušava sama u sebe.  Iz povijesti i sadašnjosti  proizlaze njegovi stavovi o ratnoj situaciji, njegovoj obitelji koja je stradala u  tom ratu.

 

Po onome što je svojim životom svjedočio bio je samo na jednoj strani – ispod križa. Riječ se ni u kamen ne može tako snažno upisati kao u ljudsko srce – pisao je don Branko Sbutega.

 

Iz Večernjeg lista, prilagođen tekst Želimira Ciglara – razgovor  s Trpimirom Jurkićem uoči njegove predstave o don Branku Sbutegi.

 
« Prethodna   Sljedeća »