NASLOVNICA arrow MOJ SVIJET arrow Humanitarne aktivnosti Kluba
Humanitarne aktivnosti Kluba PDF Ispis E-mail
Administrator   

Činiti dobro, zalagati se za dobro, pomoći onima kojima je najteže, najpotrebnije, raditi na unapređenju kvalitete života –neki su od proklamiranih ciljeva udruge – kluba Moj svijet, koja postoji  od lipnja 2007.  A onih kojima  nije lako, koji  se bore s teškim bolestima i siromaštvom  i kojima je potrebna   pomoć i solidarnost  drugih ljudi,  ima dosta.


Realizaciju  dosadašnjih humanitarnih, aktivnosti  pomogli su:

 

                            Agroproteinka

                            Hrvatske šume

                            Sunce osiguranje 

                            Šted banka

                            Begamont

                            Crotel Gradnja

                            Partner banka

                            Dalekovod

 

 

Dosadašnje humanitarne aktivnosti  Kluba 

 

Uplaćena pomoć za:                                       

 

Dječji dom Nazorova, Zagreb17.000 kn (prihod od dobrotvornog Božićnog koncerta)

 

Dječji zbor „Zlatna harfa“ iz Pakoštana , jedan od najboljih dječjih zborova u državi – 2.000 kn

 

Matko Valešić, 1000 kn

14-godišnji dječak iz  Banićevca, koji se liječi od tumora kostiju.  (Sudjelovanje u humanitarnim akcijama  Večernjeg lista,  News-a i drugih...)

 

Alenka Zirdum, 1000 Kn 

30. g., majka 3. godišnjeg djeteta iz Sl. Broda, koja se liječi  sarkoma (maligne bolesti)  i treba joj jako skupi lijek  Yondelis  

 

Anamarija Lizačić,  500 Kn

11. godišnja učenica  iz Zagreba, koja boluje od cerebralne paralize, kojoj trebaju skupa invalidska kolica – 500 kn.

 

Mateo Orahovec, 28. g., iz Siska,  500 kn

Mateo čeka transplantaciju srca, i kojemu odmah treba mehaničko srce, a njega u Hrvatskoj nema. Na račun Udruge Transplantat za nabavku mehaničkog srca: 500 kn.  (poziv na broj 060-888-900 ili uplata na račun 2500009-3110060853,Hypo-Alpe-Adrija Bank)

 

Srećko Osrečak, 22 g. 500 Kn 

Mladić iz  Modrovca u gornjostubičkoj općini, koji se već 7 god. bori  malignom bolešću (15 operacija i 27. kemoterapija) – Zgb.banka 6761 0214 5214 1890, br. računa 3231961923)

 

Sandra  Herendić: 1.000 kn

(Zagrebačka banka, Sandra Herendić, br. tekućeg rač. 3234991643)

 (...) Do 10. svibnja  Sandra i njen suprug Bruno Herendić bili su skladan bračni par i ponosni roditelji  trojki začetih izvantjelesnom oplodnjom. Obiteljsku idilu nisu narušili hendikepi s kojima je rođeno njihovo troje toliko željene djece.  Bruno je radeći i Hrv. kontroli leta ...kući donosio pristojnu plaću, supruga se brinula o petogodišnjacima Loreni, Mihaelu i Paulini.  No,  kobnog dana njihov je 36-godišnji otac Bruno smrtno stradao u prometnoj nesreći na motoru... "Koristili smo suprugov dopušteni minus od 27.000 kuna. Danas živimo isključivo od novca koji su nam ljudi prikupili na sprovodu, koji su nam darovali prijatelji...  (iz Več. lista, 4. 6. 08)

 

Dražen Špoljar, iz Koprivnice: 500 Kn

Dražen se od siječnja  2007. g.  liječi od zloćudne bolesti non Hodgkin limfoma.Trenutno je pod kontrolom u KB Dubravi kod Dr. Zlatke Nemet -Lojen.  Kemoterapija i zračenje  mu nisu pomogli  i jedinu  nadu polaže u lijek Zevalin , koji bi ga pripremio za presađivanje koštane srži. Likjek košta  17.500 EUR, što dražen ne može namaknuti jer je potrošio sve svoje zalihe. Na dosadašnje  liječenje potrošio je oko 150.000 kn. i potpuno je iscrpljen. Živi sa suprugom koja ne radi, jer se mora brinuti o njemu i 13-godišnjom kćerkom.  Dražen je bio branitelj dragovoljac, a sada je poduzetnik i bavi se marketingom. Svakodnevno iz Koprivnice ide autom u Zagreb na zračenje, što ga jako iscrpljuje.

 Pomozite uplatom na račun koprivničko-križevačke Lige za borbu protiv raka pri Podravskoj  banci: 2386002-1100510561, s naznakom  "za Dražena 

 

Branko Jeremić iz Čepina: 500 Kn 

Branitelju treba pomoć.  Branko je bez obje noge ostao zbog ozljede u Domovinskom ratu, prilikom spašavanja kolege,  s mirovinom od 2000 kn uzdržava četvoročlanu obitelj. Želio bi  izići iz kolica jer je, kako kaže, još uvijek potreban svojoj obitelji. Njegova 16-godišnja kćiDijana  dijete je s posebnim potrebama.

Brankov žiro račun - Slavonska banka: 3120478358 , žiro račun Slavonske banke: 2393000-1000000013

 

Niko Resanović,  500 Kn 

Dijete  iz Samobora kojemu treba pomoć za liječenje u inozemstvu.  (inicijativa prijatelja).

 ..........................................................................................................................................

 

Nadamo se  da ćemo uspjeti nastaviti  s ovom  praksom. Znamo da  su ova sredstva  samo  kap  u moru,  da se radi o malim iznosima, ali vjerujemo  da ima i drugih koji će reagirati na sličan način i da će  na koncu sveukupna pomoć biti dovoljna da se barem malo olakša našim sugrađanima u nevolji,  čije su obitelji maksimalno iscrpljene  tijekom  njihova dugotrajnog liječenja. A takvih, nažalost ima dosta. 

 

Ako i sami želite sudjelovati u ovim akcijama – možete to činiti  preko računa Kluba – željeli bismo da se vidi da Klub  postoji, živi i djeluje,  ili  jednostavno,  svoja planirana sredstva  možete uplatiti direktno na račun  osobe kojoj želite pomoći. Ako i sami znate za  slične primjere  naših sugrađana kojima je potrebna pomoć, javite se da  zajednički pokušamo.

 

 

Nadamo se da će Klub  uskoro   biti u mogućnosti  organizirati pomoć  ljudima u realizaciji  projekata vezanih i za vedriju stranu života –  iz područja kulture, umjetnosti, školovanja i sl.     

 

 

Matični broj: 02244489

OIB: 86007567711

 

Žiro račun:  2402006-1100507105  (Erste banka)

 

Udruga Moj svijet , Zagreb

 

 

..........................................................................................................................................................

 

Zahvala

2. kolovoza 2008. 

Postovani, željela bih zahvaliti u ime svoje djece, i u svoje ime na Vasoj donaciji mojoj obitelji, a povodom tragedije koja nas je zadesila.

Hvala Vam.

Sandra Herendic

Lorena, Paulina i Mihael Herendic

 

Moj važeći e mail- ovaj za dolaznu postu nije u funkciji

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

srdacan pozdrav

 

 

20. kolovoza ( odgovor )

Poštovana gospođo Herendić,  kako Vam mail nije aktivan, evo odgovora  na našoj Stranici. Svjesni smo da je  pomoć simbolična,  da je to samo kap u moru, ali...bez kapi nema  ni mora.  Niste sami...Vjerujemo da ćete uspjeti ...i da će još  biti  dosta radosti u vašem domu, što Vam Moj svijet   iskreno  želi... Srdačni pozdravi i najbolje želje Vama i Vašoj djeci.     Moj svijet. 

 
« Prethodna   Sljedeća »