NASLOVNICA arrow I JOŠ PONEŠTO arrow Vladati sobom
Vladati sobom PDF Ispis E-mail
Administrator   

Tatjana Divjak, life coach, Jutarnji list, Hej!  13.5. 2008.

 

Vladati svijetom lakše je nego vladati sobom

 

Svjedoci smo činjenice da su sve rjeđi ljudi koji vladaju sobom. Olako se gube živci, a dojučerašnji prijatelji u stanju su se posvadati zbog sitnice.  Oni koji imaju moć, zloupotre­bljavaju je nad podređenima. Poslodavci se neljudski odtnose prema uposlenicima, misleći  samo na profit. Bračni se part­neri rastaju već nakon (ili) tijekom) prve bračne krize.

 

Tehnologijom vladamo svakod­nevno razvijajući nove mobilne usluge, internetsku komu­nikaciju i tristo čuda, ali pojma nemamo kako se prestati živ­cirati kada nam vozač u auto­mobilu ispred nas zatvori put. Zapravo pojma nemamo tko smo i kako ćemo reagirati kada nam stvari ne krenu onako kako smo poželjeli. Sve je u redu kada nema izazova, no na muci se poznaju junaci. Sve je manje onih koji vladaju sobom ili bolje rečeno svojim emocijama, nagonima, riječi­ma koje izgovaraju ili mislima koje ih salijeću. Hej!

 

Pomislite kako bi bilo da svjesno počnete upravljati time ka-ko se osjećate? Možete na- učiti, kao što ste naučili koristiti mobitel ili neku drugu tehno­logiju. Pokažite zanimanje i pažijivije se odnosite prema sebi i drugima.

 

www.tatjanadivjak.hr

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 
« Prethodna   Sljedeća »